0

Használati útmutató

Hasznos tanácsok és termékleírás :
 
Lábbeli anyagok:
 
Bőr, természetes bőr: 
Állati nyersbőrből, cserzéssel való tartósító eljárással készült.
 
Bevonattal rendelkező készbőr: Olyan készbőr melynél a felületi bevonat vastagsága nem haladja meg a termék összvastagságának 1/3-át, ugyanakkor nagyobb 0,15 mm-nél.
 
Szintetikus felsőrész anyagok: Az utóbbi 15 évben a szintetikus cipőipari alapanyagok óriási fejlődésen estek át. Nagyon széles minőségi skálán helyezkednek el, ami az árukban is tükröződik. A Rieker kizárólag olyan kiemelkedő minőségű (Hightech) szintetikus anyagokat alkalmaz, amelyek fizikai tulajdonságaikat (légáteresztő képesség, rugalmasság, tartósság, kopásállóság stb.) tekintve elérik sőt esetenként meghaladják a természetes bőr anyagok tulajdonságait.
 
Textil: Természetes és szintetikus textíliák
Ápolási tanácsok:
Bőr, (természetes bőr):
vizes szivaccsal, puha szőrű kefével, vagy ruhával tisztítsuk meg a lábbelit, majd a száraz felületre megfelelő színű, vagy színtelen cipőkrémmel ápoljuk.
Nubuk illetve velúr bőr:
Alap ápolásként impregnáló spray alkalmazását javasoljuk. Ez meggátolja a szennyeződés bejutását a bőr pórusaiba így tisztítása egyszerűbb lesz és a cipő sokáig újszerű állapotban marad. Csak tiszta felületre fújjuk!
A szennyeződést száraz állapotban kefével, gumikefével tisztítsuk meg, a kifényesedett részeket velúr radírral újíthatjuk fel. Ápolására velúr-nubuk ill. impregnáló spray használatát javasoljuk
Bőr, nubuk ill. velúr bőr cipőkre a fedőszín kopása esetén, használja a bőrtípusnak megfelelő ápolószer színező változatát.
Lakkbőr:
vizes szivaccsal távolítsuk el a szennyeződést majd lakkápoló szerrel kenjük át a cipőt, vagy egyszerűen puha ruhával töröljük át.
    
Hightech-Synthetic (egyéb anyag, műbőr):
a szennyeződést langyos vízzel távolítsa el, majd puha ruhával törölje szárazra. Szükség esetén használhat speciálisan szintetikus anyagok kezelésére szolgáló ápolószereket.
Figyelem! A természetes bőr ápolására szolgáló ápolószerekben lévő oldószerek bizonyos szintetikus anyagokat oldhatnak, ezért használatuk az anyag felületi károsodását okozhatja!
Textil:
szárazon puha szőrű kefével tisztítsuk. Esetleges foltok eltávolításához speciális folteltávolító hab, ill. textil tisztító hab használatát javasoljuk.
Vízállóság:
-A természetes bőr, és a Rieker által használt hightech-synthetic (műbőr) rostszerkezete a nedvességet átengedi, ezért ezen anyagok rövid idő után átázhatnak. 
A varrott technológiával készült cipőink a talp és a felsőrész minden más technológiánál rugalmasabb egybeépítése miatt átlagon felüli komfortérzetet biztosítanak. Gyakori azonban, hogy a varrásnál áteresztik a vizet. Ez a probléma a varrási felület szilikonos cipőkrémmel történő tömítésével csökkenthető. Ezen modellek mérsékelten vízálló jelöléssel vannak ellátva.
-Rieker-tex technológiával készült cipőink felső bőre és bélése közé egy vízhatlan, de páraáteresztő membrán kerül. Mivel a felsőrész egyes elemei csak varrással vannak egymáshoz rögzítve és a membrán elemei nincsenek összehegesztve, teljes vízállóságot nem garantálnak, de fokozottan vízállók.
Ennek értelmében a Rieker-tex cipők nagymértékben ellenállnak a víznek, miközben a lábfej szellőzését megfelelően biztosítják,de hosszantartó folyamatos nedves, vizes környezetben egy idő után beázhatnak. Ezen modellek fokozottan vízálló jelöléssel vannak ellátva.
-Waldläufer-tex modelleink felsőrésze és bélése közé 100% vízhatlanságot biztosító membrán került, illetve békanyelvvel készülnek. Ezen modellek vízálló jelöléssel lettek ellátva.
A vízállóságot növelhetjük: a felsőrész anyagát megfelelően kiválasztva, speciális víztaszító szerekkel (impregnáló krém, spray) kezeljük, ez a „tex” membránnal ellátott cipőkre is igaz.
A Impregnáló Spray-k a szintetikus anyagok kivételével minden anyagra alkalmazhatók.
Hasznos tanácsok:
-csakis az időjárásnak megfelelő lábbelit viseljünk nemcsak egészségünk, hanem a
cipő „érdekében” is.
-lehetőleg naponta váltsunk cipőt.
-használat után sámfázzuk a cipőt, hogy a járóráncok kisimuljanak.
-amennyiben átnedvesedett lábbelije a cipőt tömjük ki papírral így szárítsuk
szobahőmérsékleten, szellős helyen.
-a lábbelit óvja éles, hegyes tárgyaktól. karcolás súrlódás maradandó nyomot
hagyhat a felületén.
-mindig a lábméretünknek megfelelő méretű és szélességű terméket válasszunk. A nem megfelelő méretválasztás a cipőn erőteljes járóránc kialakulásához, a folyamatos surlódás által a bélés idő előtti meghibásodásához, illetve a felsőrész eldeformálódásához vezet.
Amennyiben a sarok felemás kopását, talp-, vagy egyéb a lábfejet érintő fájdalmat tapasztal, kérjük mielőtt forduljon orthopéd szakemberhez, mivel a nem megfelelő lábtartás az egész testünk rossz tartásához vezet. 
Az egyedileg Önnek gyártott talpbetéttel hosszú távon sokat tesz az egészségéért.
Dynamic gördülő modelleink az optimális súlyelosztás révén szintén segítik a kialakult fájdalmak megszüntetését!  
Sok vásárlónk a sarokcsont fájdalmak teljes megszűnéséről számolt be! 
Waldläufer modelleink mind kivehető talpbetéttel készülnek, így az egyedi talpbetétjét könnyedén a cipőnkbe helyezheti. 
A célszerű használat és a megfelelő ápolás hosszú élettartamot, állandó szép külsőt és Önnek elégedettséget biztosít.
Reméljük elégedett lesz a termékünkkel és visszatérő vásárlóink között tudhatjuk majd. 
 
Blue Shoes Cipőbolt és Webáruház